Veszélyes áru szállítás – ADR tanácsadás

A veszélyes áru szállítás komoly előkészületeket és felkészültséget igényel. Ügyfeleinknek azonban nem kell emiatt aggódniuk. A hatályos jogszabályokat alapul véve, cégünk igyekszik segítséget nyújtani minden olyan esetben, mikor veszélyes áru szállítására kerül sor közúton. Az alábbiakban a leggyakrabban előforduló kérdésekre adunk választ.

Mit jelent pontosan az ADR tanácsadás?

Az ADR mozaikszó a a francia „Accord européen relatif au transport international des marchandises dangereuses par route” kifejezésből keletkezett, melynek jelentése„Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás”.

A veszélyes áru szállítási biztonsági tanácsadóról szóló 25/2014. NFM rendelet alapján minden olyan vállalkozás köteles legalább egy ADR tanácsadót alkalmazni, amelyik tevékenysége során veszélyes áruk szállításával foglalkozik.

Cégünk folyamatosan nyomon követi a szabályok változását, ezáltal ügyfeleink biztosak lehetnek abban, hogy a munka zökkenőmentes lesz. Szolgáltatásaink spektruma rendkívül széles. Teljeskörű ADR tanácsadással állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Mikor szükséges ADR tanácsadást / tanácsadót igényelni?

Akkor kötelező egy adott vállalkozásnak ADR tanácsadót alkalmazni, ha veszélyes árut közúton kíván szállítani, illetve ha a szállítást végzők közvetlen kapcsolatban kerülnek a szállított áruval/hulladékkal (begyűjtés, tárolás, ki-be rakodás).

Cégünk vállalja a biztonsági tanácsadói tevékenység ellátását és a teljeskörű ügyintézést. A tanácsadó kijelöléséről minden esetben tájékoztatni kell a közlekedési hatóságot.

Mi az ADR tanácsadó feladata?

Szállítás során a munkabiztonság rendkívül fontos. A tanácsadó megszervezi a folyamatot, tájékoztatja a munkatársakat, illetve ellenőrzi, hogy minden technikai utasítást megkaptak-e. A tanácsadó köteles összeállítani egy vészforgatókönyvet is, hiszen baleset esetén az ő feladat feltárni az okokat.

Ha választ szeretne kapni ADR-rel kapcsolatos kérdéseire vagy további információra lenne szüksége, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Kollégáink várják jelentkezését!

ADR oktatás

ADR oktatásban kell részesülnie mindazon dolgozóknak, akik a szállításban, vagy annak részfolyamataiban érintettek.

Ilyen az ADR szerint nevesített feladatkörök a; Feladó, Szállító- Fuvarozó, Címzett, Berakó,  Csomagoló, Töltő, Tankkonténer- mobil tartány üzemben tartója, Kirakó. Az ADR 1.3 –as fejezet szerinti oktatásra akkor is szükség van, ha a cég csupán a legkisebb mennyiségben szállít ADR hatálya alá tartozó veszélyes árukat.

A veszélyes áruk szállításában résztvevő személyek képzése az ADR 1.3 fejezete szerint történik. Cégünk teljeskörű ADR képzést kínál, igény szerint úgynevezett „kis ADR” képzéssel. Az oktatás történhet kisebb csoportokban, 1-2 fő részvételével, de akár 500 munkavállaló képzését is vállaljuk, helyszíni kiszállással Magyarország egész területén.

A képesítésről a rendeletnek megfelelő bizonyítványt állítunk ki. A szabályok folyamatos változása miatt az adott cég alkalmazottainak kétévente szükséges ADR oktatásban részesülniük. A képzés időtartama más szolgáltatókhoz képest jóval rövidebb, de tartalma megfelel a hatályos jogszabályoknak és folyamatos hatósági ellenőrzésen esik át.

ADR tanácsadói szolgáltatásaink:

 • Veszélyes áruszállítási biztonsági tanácsadás

 • Biztonsági tanácsadó kijelölésével kapcsolatos tanácsadás

 • Veszélyes áruszállítási audit

 • Eseti tanácsadás

 • ADR/RID/ADN 1.3 fejezete szerinti képzés

 • Veszélyes áruk ADR, RID, ADN, IMDG-Code és IATA-DGR (ICAO-TI) szerinti besorolása

 • Veszélyes áruszállítással kapcsolatos termékek forgalmazása

 • Veszélyes ipari védelmi ügyintézés (Seveso)

 • Írásbeli utasítások elkészítése

 • Járműtanúsítások elkészítése

 • Veszélyes Áru Biztonsági Auditok, Tanácsadás

 • Veszélyességi osztályozás

 • Biztonsági tanácsadói tevékenység ellátása

 • Cégspecifikus szakanyag készítése, ADR megfelelés kialakítása

 • Teljeskörű tanácsadás

ADR
ADR tanácsadás

Bővebb információk érdekében bátran vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén:

Tel.: +36-70-22-000-33

Válaszolj a kérdésre, az üzenet elküldéséhez!

Elfogadom az adatvédelmi irányelvet, és hozzájárulok az adataim tárolásához a GDPR szabályai szerint.